PLEJ DIN HUD

det føles som om min hud krymper  

Lindring med vand 

Vand kan i sig selv virke lindrende, alt afhængigt af hvilke problemer du har. Er din hud sart, kan det være en god idé at bytte toiletpapir ud med vand eller købe svanemærkede wipes. 
Nogle kvinder oplever, at de bedre optager creme eller gel, når de har blødgjort huden inden. Prøv at blødgøre vandet ved at tilsætte urter, kamille etc. Du skal bruge kamilleblomster og ikke en tepose af papir, da den optager den gavnlige olien. 

Beskyt sart hud og slimhinden til dagligt og ikke mindst når I har samleje. Hud mod hud kan være langt hårdere end du tror. For nogle kan det være rart at bløde huden op i varmt vand inden sex. Prøv at tage et varmt bad, eller lægge en varm klud med kamillevand på området. Lad penetration være stille hvis din hud er sart ved indgangen til vagina. Gør din hud ondt efter sex, kan du lægge en kold klud på området til at lindre generne. 

Se for inspiration: Props & Pearls anbefaler

VulvaTØRHED 

Det er muligt, din læge vil udskriver creme til din hud. I Danmark vil du ofte blive tilbudt et hormonindholdigt produkt. Hvis du ikke kan tåle eller ikke ønsker at bruge hormoner, anvend da cremer eller olier, som hjælper dig med at holde huden fugtig. Den blødgørende effekt kan også bidrage til at holde dit væv sundt. Props & Pearls anbefaler Vulva Lip Balm, som indeholder sheasmør og hampeolie. Undgå cremer med vand for ikke at udtørre din hud, hvis den er ekstra sart. Tal med din læge om en løsning, som er god for dig.

De-sensibiliser Dine nerver

Nerveender er placeret i huden og kan frembringe brændende, skærende, sviende fornemmelser. 

En måde at overkomme nervernes overfølsomhed på er ved at desensibilisere dem. Desensibiliserning vil sige, at du gradvist vænner dine nerver til tryk, og at de dermed forstår, at berøring ikke er fatal. Der findes ikke nogen standardiseret plan for behandling. Følgende er et forslag til  en god måde at arbejde med hudens følsomhed på.

Du skal logge ind for at se resten af indholdet.Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind