PLEJ DINE BÆKKENBUNDSMUSKLER

FÅ BÆKKENBUND OG HJERNE I TOPFORM  

  • hvis dine bækkenbundsmuskler er utrænede – træn dem. 

  • hvis din bækkenbund er overspændt – fokuser på udstrækning og afslapningsøvelser. 

  • hvis du har dårlig kontakt til din bækkenbund – styk forbindelsen mellem hjerne og bækkenbund. 

Hvis du arbejder med din bækkenbund, vil udstrækningsøvelser, muskelsammentrækning og afslapning forbedre nerveforbindelsen til hjernen, øge blodcirkulation samt musklernes fleksibilitet. Det vil altsammen give dig større mulighed for at opleve tilfredstillelse og nydelse.

 

Hvad er et knib?

Bækkenbundsmusklerne er placeret mellem haleben og kønsben. Når du strammer dem, trækkes halebenet frem mod kønsbenet. Du mærker bevægelsen bevæge sig fremad og en anelse opad. Det er fint. 

Når du kniber, intensiverer musklerne deres knæk på endetarm, vagina og urinrør. I dagligdagen betyder det, at du kan holde på luft, afføring og urin. Ligesom når en haveslange knækkes for at undgå at vandet løber ud. Udover knækket lukkes der ekstra godt af rundt om anus og urinrør.

Under knibetræning er det vigtigt at spænde og forkorte musklerne, men det er lige så vigtigt at fokusere på at give slip. Når du gør det, vil blod strømme til og pleje området. Tænk, hvis du trænede overarme ved at løfte en ølkasse i strakt arm og holde den der i 5 minutter. Du vil ikke få meget andet end ondt i armene. Det er lidt det samme med bækkenbundstræning. Der skal være pauser mellem knibene. Fokuser på at give ordentligt slip, før du strammer til igen. 

Du skal virkelig træne afspænding, hvis du har tendens til at have en overspændt bækkenbund. Faktisk vil “give slip” delen være den vigtigste del af din træning. Åndedræt

HVORDAN FØLES ET KNIB

Et knib føles som at stramme rundt om endetarmen. Lidt som at holde på en prut. Når du starter et knib, så begynd øvelsen med at lukke om endetarmen og tænk fremad mod kønsbenet.

Forvent ikke det store, når du sender en knibeordre til bækkenbunden, bevægelsen er meget begrænset. Prøv at lave en lilletrut mund, mens du kniber, de to bevægelser kan minde om hinanden. Når du kniber, kan du også forestille dig en lynlås sat på dit haleben, lyn frem mod din klitoris (knib) og lyn op tilbage til halebenet (giv slip). Find inspiration på www.knibnu.dk

NÅR KNIB Giver SMERTE

Hvis det gør ondt at bruge dine bækkenbundsmuskler, kan det være, at du bruger for mange kræfter. Prøv at knibe mere blidt – også selv om det kun lige føles som et sommerfuglevingebask.

Du skal logge ind for at se resten af indholdet.Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind