PLEJ DINE MUSKELKNUDER

Myose eller muskelknude kan forstås som en infiltration i en muskel. Berøring af området giver smerte og kan bevirke, at smerten stråler ud fra knudepunktet, også kaldet triggerpunktet. Nogle gange kan en knude mærkes i vævet – noget som smutter mellem fingrene. Der, hvor knuden sidder, kan bevægeligheden i vævet blive indskrænket. Det kan opleves som en smertefuld stramhed, og der kan måske endda stråle varme fra vævet. 

Gå til lægen for at få specificeret om der er tale om myoser.  Tal med læge eller fysioterapeut om hvordan du får bugt med dine muskelknuder.

Hvorfor får jeg myoser?

Det vides ikke, hvorfor knuderne opstår, men stress, dårlig kropsholdning og gentagne uhensigtsmæssige bevægemønstre har betydning for dannelsen. Stramt bindevæv kan medvirke til dårlig blodforsyning til musklerne og dermed stramhed og smerte.

Du kender formentlig allerede til de små knuder, triggerpunkter eller myoser, som opstår i nakke eller skuldre, og som gør ondt ved berøring. Disse knuder kan også dannes andre steder i kroppen – fx i bækkenbunden.

NÅR DU BEHANDLER DIG SELV

Muskelknuder kan blive blødgjort og masseret væk, men du bør finde ud af, hvad årsagen er. Tal med din behandler om, hvorvidt vedkommende kan hjælpe dig med at gennemskue, hvorfor du får dem.

Det er ikke altid nemt selv at finde knuderne og løsne dem. I svære tilfælde kan lægen sprøjte bedøvelse ind i knuden. 

Du skal tale med din læge om, hvorvidt følgende program er det rette for dig. 

Kortlæg dine muskelknuder

Du kan vælge at kortlægge en kropsdel om dagen. Afsæt tid til at inspicere dine lår, mave, ryg, baller, bækken og vagina for myoser. Målet er at få kendskab til din krops tilstand, så du ved hvor du skal sætte ind.

Nogle gange kan det være gavnligt at arbejde med en del af kroppen for at afhjælpe problemer andre steder. 

UDVENDIG KORTLÆGNING & HÅNDTERING

Metode:

Du skal logge ind for at se resten af indholdet.Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind