SOCIALE PROJEKTER

Props & Pearls står for adskillige projekter, der øger viden om kvinders sundhedsudfordringer og skaber dialog, så tabuer og myter kan komme til livs.

De kvinder, der opsøger Props & Pearls, bidrager med deres tid, erfaringer og køb af produkter til at hjemmesider, som denne kan lade sig gøre.

Derudover støttes projekter af fonde, og Props & Pearls samarbejder med adskillige patientforeninger, kommuner og regioner.

Projekter:

* Knibnu – digital kampagne der giver kvinder en unik chance for at styrke bækkenbunden

Bækkenbundstræning forbindes af de fleste kvinder med sur pligt og noget, der er usigeligt træls. Props & Pearls har med støtte fra Nordea-fonden udviklet en digital knibekampagne, der sætter fokus på bækkenbunden på nye måder. Et 21 dages forløb med daglige øvelser, viden, grin og reminders gør træningen sjovere og mere effektiv. Med kampagnen igangsættes verdens første knibebevægelse, hvor kvinder kniber i flok. Knibnu gør danske kvinder til verdens bedste knibere. Det er da en verdensrekord, der er værd at knibe efter. Se knibnu.dk

* Information og hjælpemidler til kvinder, Der er blevet bestrålet i underlivet 

Kvinder bestrålet i underlivet pga. kræft kan opleve vaginale bivirkninger efter behandling. En bivirkninger danske hospitaler i 2006 var usikre på hvordan de skulle håndtere. 

Props & Pearls udviklede en dansk guideline og introducerede brug af Amielle Care og Amielle Comfort. I årene siden har Props & Pearls assisteret danske hospitaler i at lære at tale med, guide samt opmuntre kvinder til tage deres underliv tilbage og atter lære at arbejde med det. 

* KAN EN BRYSTPROTESE VÆRE ET SMYKKE

Hos Props & Pearls synes vi, at hjælpemidler skal være både funktionelle og smukke. Det er vores ønske, at designere vil interessere sig for at komme med feminine, moderne og æstetiske løsninger. Derfor inviterede vi til en international designstafet under overskriften “kan en brystprotese være et smykke”

Designstuderende rundt omkring i Europa har udviklet en serie af fantastiske kunstværker. Værkerne viser ikke bare de unges syn på, hvordan det må være at leve med brystkræft i forskellige situationer, men også deres fortolkning af hvordan en protese kan se ud.  

* What’s hiding behind the bush… har du fået det tjekket for nylig?

Med denne kampagne var Props & Pearls med til at sætte fokus på vigtigheden af, at også unge kvinder tager imod tilbud om forebyggelse af underlivskræft, der rammer kvinder i alle aldre.

* MineBivirkninger.dk – bivirkninger ved Anti-Østrogen behandling

På hjemmesiden kan du læse om de bivirkninger, som typisk generer kvinder i antiøstrogen-behandling. Anastrozole, Letrozol, Zoledex, Tamoxifen. 

Du kan læse hvordan bivirkningerne typisk opleves og hvad du selv kan gøre for at tage toppen af bivirkningerne. På hjemmesiden kan du logge dig ind ved at skrive en e-mail og et brugernavn. 

Dette giver dig mulighed for at indtaste dine bivirkninger, sammenligne din oplevelse med andre kvinders oplevelse af at modtage en behandling som sænker mængden af østrogen i din krop.

Se: www.minebivirkninger.dk