NÅR DU SPRÆKKER ELLER BRÆNDER VED SEX

det føles som om jeg tørrer ud og sex føles som sandpapir

Lindring af vulva 

Vand kan virke lindrende, afhængigt af hvilke problemer du har. Men vand kan også være hårdt, prøv at blødgøre vandet ved at tilsætte urter, kamille etc. Du skal bruge kamilleblomster og ikke en tepose af papir, da den optager den gavnlige olien. 

VULVA TØRHED 

I Danmark vil du ofte blive tilbudt hormonindholdige produkter til at booste dit væv. Hvis du ikke kan tåle eller ikke ønsker at bruge hormoner, kan du benytte cremer eller olier til at holde huden sund. Props & Pearls anbefaler Vulva Lip Balm, som indeholder sheasmør og hampeolie. Undgå cremer med vand for ikke at udtørre din hud. Tal med din læge om en løsning, som er god for dig.

Beskyt sart hud til dagligt og ikke mindst når I har samleje. Hud mod hud kan være langt hårdere end du tror.  Brug silikonebaseret glidecreme. For nogle kan det være rart at bløde huden op med varme inden sex. Lad penetration være stille, hvis din hud er sart ved indgangen til vagina. Gør din hud ondt efter sex, kan du lægge en kold klud på området til at lindre generne. Og er din hud sart, kan det være en god idé at bytte toiletpapir ud med blødt vand eller købe svanemærkede wipes. 

Se for inspiration: Props & Pearls anbefaler

NÅR NERVERNE BRÆNDER

I hudens yderste lag er der placeret nerveender og de kan frembringe brændende, skærende, sviende fornemmelser. 

En måde at overkomme nervernes overfølsomhed på er ved at desensibilisere dem. Desensibiliserning vil sige, at du gradvist vænner dine nerver til tryk, og at de dermed forstår, at berøring ikke er fatal. Der findes ikke nogen standardiseret plan for behandling. Følgende er et forslag til  en god måde at arbejde med hudens følsomhed på.

Du desensibiliserer ved daglig selvbehandling. Du kan vælge at bruge et håndholdt spejl for at se, at huden ikke reagerer, selv om det godt kan føles sådan. Det er en god ide at gå til en gyn-obs-fysioterapeut for at lære, hvordan du gør i dit tilfælde. Husk at spørge om de har erfaring med desensibilisering.

Start med dybe åndedrætsøvelser. Efterfølgende udfør nogle bækkenbundsøvelser; spænd, afspænd. Afspænding er særlig vigtig, da man ofte er mere spændt, end godt er. Tænk på det, som at du skal indhente frisk blod til et trængende område. Du kan øge virkningen ved at lave nogle udstrækningsøvelser. Læs Pleje af Bækkenbundsmuskler.

Når du har varmet op, masserer du dit vulvaområde indefra og udefra, brug glidecreme, basiscreme eller andet som er blødt, mildt og som mindsker friktion. Brug fingre eller vibrator

  • Stryg over bækkenbunden, som kan nås fra kl 4 til 8 lige indenfor i skeden. Læg et let tryk i kortere periode. Du starter helt forsigtigt og bygger op i antal strøg over vævet og graden af tryk ned i  vævet. Benyt det dybe åndedræt med giv slip-udånding, så du undgår at spænde i bækkenbundsmuskler, kæber m.v.
  • Prøv evt. at vinkle trykket til alle sider for at øge fleksibiliteten. Nogle foreslår at massere ekstra godt omkring Bartholi kirtlerne. Husk at anvende dybe giv slip-åndedræt. Du skal gå til grænsen hvor du ikke har smerter efterfølgende.
  • Stryg over vulva områdets væv. Stræk vævet i flere retninger og masser også udefra området hvor Bartholin’s kirtler er placeret.

Kombiner massage med brug af dilator, bliv tryg ved indførelse i vagina, væn vævet ved indgang til vagina til, at kontakt er ok. Du bruger de forskellige dilatorerer til gradvist at udvide omkredsen af hvad der er tåleligt. 

Hvis du føler dig afslappet, sikker og klar, kan du umiddelbart efter forsøge at give dig selv nydelse enten på egen hånd eller med en partner. Undersøg om du kan få klitoris til at sende nogle positive beskeder til hjernen.

Stræk dit væv

Vævet ved vulva kan være svært at udspænde. Har du på fornemmelsen at det vil være godt for dig at udspænde dit væv, så kan du kan vælge at sidde på en lille bold. Når du sidder på bolden, så forsøg at udføre dine Giv Slip åndedræt, måske går der lidt tid førend du kan klare denne del.

VAGINA

NEDSÆT FRIKTIONEN

Oplever du ubehag pga. friktion i forbindelse med sex, kan en silikonebaseret glidecreme hjælpe. Afprøv cremen på tynd hud inden du anvender den sexuelt. Det kan være du ikke kan tåle en af ingredienserne og heller mærke dette på håndledet end i vagina. 

Silikone udtørrer ikke som vandbaseret glidecreme. Det kan heller ikke absorberes af kroppen. Glidecremen vil udstødes sammen med dit almindelige udflåd. Den påføres på penis eller andet, du bruger til penetration for at sikre, at cremen fordeles jævnt i vagina.

Køb Lubrasilk silikone glidecreme i e-shop

Øget blodcirkulation kan stimulere slimhinder. Dette kan opnås gennem vibration, selvstimulering og knibeøvelser.

Props & Pearls anbefaler vaginal vibrator  & Knibnu.dk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.