NÅR DU SPRÆKKER ELLER BRÆNDER VED SEX

det føles som om jeg tørrer ud og sex føles som sandpapir

Lindring af vulva 

Vand kan virke lindrende, afhængigt af hvilke problemer du har. Men vand kan også være hårdt, prøv at blødgøre vandet ved at tilsætte urter, kamille etc. Du skal bruge kamilleblomster og ikke en tepose af papir, da den optager den gavnlige olien. 

VULVA TØRHED 

I Danmark vil du ofte blive tilbudt hormonindholdige produkter til at booste dit væv. Hvis du ikke kan tåle eller ikke ønsker at bruge hormoner, kan du benytte cremer eller olier til at holde huden sund. Props & Pearls anbefaler Vulva Lip Balm, som indeholder sheasmør og hampeolie. Undgå cremer med vand for ikke at udtørre din hud. Tal med din læge om en løsning, som er god for dig.

Beskyt sart hud til dagligt og ikke mindst når I har samleje. Hud mod hud kan være langt hårdere end du tror.  Brug silikonebaseret glidecreme. For nogle kan det være rart at bløde huden op med varme inden sex. Lad penetration være stille, hvis din hud er sart ved indgangen til vagina. Gør din hud ondt efter sex, kan du lægge en kold klud på området til at lindre generne. Og er din hud sart, kan det være en god idé at bytte toiletpapir ud med blødt vand eller købe svanemærkede wipes. 

Se for inspiration: Props & Pearls anbefaler

NÅR NERVERNE BRÆNDER

I hudens yderste lag er der placeret nerveender og de kan frembringe brændende, skærende, sviende fornemmelser. 

En måde at overkomme nervernes overfølsomhed på er ved at desensibilisere dem. Desensibiliserning vil sige, at du gradvist vænner dine nerver til tryk, og at de dermed forstår, at berøring ikke er fatal. Der findes ikke nogen standardiseret plan for behandling. Følgende er et forslag til  en god måde at arbejde med hudens følsomhed på.

Du desensibiliserer ved daglig selvbehandling. Du kan vælge at bruge et håndholdt spejl for at se, at huden ikke reagerer, selv om det godt kan føles sådan. Det er en god ide at gå til en gyn-obs-fysioterapeut for at lære, hvordan du gør i dit tilfælde. Husk at spørge om de har erfaring med desensibilisering.

Start med dybe åndedrætsøvelser. Efterfølgende udfør nogle bækkenbundsøvelser; spænd, afspænd. Afspænding er særlig vigtig, da man ofte er mere spændt, end godt er. Tænk på det, som at du skal indhente frisk blod til et trængende område. Du kan øge virkningen ved at lave nogle udstrækningsøvelser. Læs Pleje af Bækkenbundsmuskler.

Når du har varmet op, masserer du dit vulvaområde, brug glidecreme, basiscreme eller andet som er blødt, mildt og som mindsker friktion. Brug fingre eller vibrator

Du skal logge ind for at se resten af indholdet.Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.