TJEK DIG SELV

Din krop er en vigtig del af, hvem du er. Hvis du alene overlader gynækologiske undersøgelser til lægen, opdager du ikke de små forandringer, der måske sker. Du har heller ikke mulighed for at drage fuld omsorg for og tage dig af dig selv og dit helbred.

TJEK DIG SELV FOR FORANDRINGER

Har du menstruationer, så tjek dig selv fast en til to uger efter menstruationen. Hvis ikke, så gør det en gang om måneden, fx på samme dato. Du kan fx sætte din telefon til at minde dig om det.

HVORDAN?

Find en stilling, så du kan se dig selv mellem benene. Du kan fx lægge dig på albuerne i sengen, eller du kan stå med din ene fod på kanten ad toilettet eller på et stolesæde. Sørg for, at der er godt med lys og hav evt. et håndspejl klar.

HVAD SKAL JEG KIGGE EFTER?

Du kigger og mærker efter forandringer. Hvis der er et sted, der gør ondt, så notér, hvor og hvordan smerten er. Gør vulva ondt, kan du evt. tegne stedet ind på billedet, så du kan vise det til din læge.

vulva.w-l-h.com
Vulva detaljer

HVORDAN SER DET UD?    

Alle er forskellige. Der findes ikke én måde, kønsorganer kan se ud på. Typisk skal huden være ensfarvet, uden mørke eller lyse skjolder/cirkler. Mindre, mørke områder er naturligt. Se efter om der er sår, blister eller udslet.

Du skal logge ind for at se resten af indholdet.Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.