NÅR SMERTEN FORSVINDER
Selv efter at smerten forsvinder, kan det tage en rum tid og erfaring at finde og udvikle en nye følelse af seksualitet. Det kan også være ,at du finder ud af, at du bare ikke har lyst til sex mere. Det er så forståeligt, bare tag beslutningen på det rette grundlag.
- Har kroppen ændret sig
- Ryst din pels
- Det var så dejligt
- Jeg er klogere og fri’ere
Har kroppen ændret sig efter smerten forsvinder
Når smerten forsvinder, vil din krop igen skulle reagere på de seksuelle stimuli, som den finder positive. Det er muligt, at din krop har ændret karakter i løbet af den tid, du har haft ondt. Du har måske ikke været opmærksom på de gradvise forandringer, din krop er gået i gennem. Det kan være at din nerve opmærksomhed er blevet dårligere. Signaler om lyst og nydelse er blevet rustne og kroppen skal tilbage og huske hvorfor det er godt at tænke og agerer seksuelt. Det kan være, at du er kommet i dårlig form eller har for lidt kalk i musklerne. Måske er dine bækkenbundsmuskler blevet svagere, eller dine øvrige muskler, så du ikke kan spille med, fordi du hurtigere bliver træt. Din slimhinde og dit væv er måske ikke rigtig blevet iltet af blodgennemstrømning i lang tid. Det er til og med muligt, at din hormonbalance har ændret sig over dit forløb. Brug lidt tid til at tænke på hvordan din krop har det nu versus før. Hvis du reagerer anderledes på seksuelle stimuli kan dette være årsagen?
Ryst din pels
Kroppen har det med at huske; den spinder, når den husker, at det var godt og krymper sig, når den husker, det var skidt. Har du haft sex med smerter, så er det vigtigt, at du giver kroppen tid til at forstå, at det er ok nu. Du skal så at sige genopbygge tillidsforholdet, så kroppen atter tror på det gode. Det gør du ved at genlære den, at det som gjorde ondt ikke gør ondt mere. Vær tålmodig med din krop efter at smerten forsvinder.
Det var så dejligt
Man kan have en tendens til at glorificere erindring om, hvor godt det var en gang. Hvis man har måtte holde en pause fra sex eller har måtte ændre sit sexliv pga gener eller smerter, men nu er kommet om på den anden side af smerterne, så tænker man måske tilbage på at dengang før var det hele anderledes og bedre. Måske var det også bedre før, men måske var det kun bedre, fordi der var færre forventninger til, hvad god sex skulle kunne. Sanserne er ofte mere åbne og sensitive i den gryende seksuelle udforskning og forventningerne til outputtet af nydelsen lavere, end når der er lidt at sammenligne med. Tænk over hvad der var årsagen til,, at det var så dejligt? Er der nogle af de elementer, som kan findes frem igen?
Jeg er klogere og fri’ere
Sæt pris på, at du pga pausen har mulighed for at finde ud af, hvad du kan lide, og at du er i stand til at kunne udtrykke det over for en partner. Dengang var det måske ikke så nemt at udtrykke, hvad du gerne vil, fordi du ikke kendte din krop så godt som nu. Udnyt din erfaring. Mange glemmer at de er herre i eget seksuelle hus og derfor glemmer de at revurdere, hvad de godt kan lide. Hold dine sanser åbne og sæt ord på dine ønsker, når du bevæger dig hen ad vejen til sex uden smerter.
Hav tålmodighed og giv ikke op. Kroppens sensoriske hukommelse kan have ændret sig og skal måske genprogrammeres med positive oplevelser. Se din rejse mod et fornyet sexliv som en proces. Du vil formentlig opleve dårlige dage, men lad dem ikke overskygge dine fremgange. Lad dine gode dage skinne igennem og motivere dig til at prøve igen.
Læs afsnittene i The Love Bit for inspiration til hvorfor og hvordan