Nydelse

VEJEN TIL NYDELSE

Nydelse er en individuel oplevelse. Hvad der fører til nydelse hos en person, behøver ikke at gøre det hos en anden.

Når du modtager en fysisk berøring, så sender nerverne besked til hjernen. Hjernen frigør kemiske signalstoffer på baggrund af beskedens karakter. Signalstofferne bliver en slags ’målrettede gaveposer’ til hjernen. Lad os sige, du forventer en positiv fysisk berøring, som du så registrerer og sætter i forbindelse med noget du kan lide, og som du måske oven i købet har gode erfaringer med. På baggrund af den oplevelse udløses signalstoffer, som kan udløse følelsen af nydelse.

NYDELSENS BETINGELSER

Mennesker er programmeret til at holde sig i live og til at reproducere, for at styre os udløses små substanser såsom hormoner og signalstoffer, hvis essens til tider løfter os ind i en oplevelse af nydelse. Nydelse bliver som en fakkel. Den leder os mod de stimuli, vi værdsætter og gør os villige til at yde en indsats for at opnå de skattede følelser.  

Vejen til nydelse

Nydelse er en “yde-” og “modtage-“oplevelse.

Er dit mål at opnå nydelse ved berøring? Så må du først af alt yde en indsats, du skal finde ud af hvilke stimuli og sansninger, som giver dig nydelse. Måske sætter du pris på massage eller varme bade. I så fald skal der sættes tid af til det, og når du ligger ned og får massagen må du acceptere betingelserne som følger. For at opnå det gode resultat må du holde fokus på de gode stimuli og opskrive deres positive værdi.  Med det sagt, når du ligger på briksen, må du eliminere de flygtige tanker. Hold styr på dine tanker og fjern fokus fra det du ikke kan lide.

Når du er modtager, er det vigtigt at være i situationen, du kan ikke nyde din oplevelse, hvis du  tænker på kolde tæer eller aftensmad.

Jagt ikke oplevelsen af nydelse ved hele tiden at spørge dig selv, om dette nu er rigtig nydelse. Fokuser på din sansning og på din krops responds. Slap af og ret opmærksomheden på de stimuli og sansninger, som du godt kan lide. Dette forstærker den positive oplevelse samt chancen for, at det bliver husket og arkiveret som noget rigtig godt.

Nydelse handler om at udvælge, investere og værdsætte de rette stimuli og sansninger, som så fører dig til din oplevelse af nydelse. Dette gælder dit sanseapparat i almindelighed, såvel som det gælder den seksuelle nydelse. 

Snyd og Bedrag din hjerne

Man kan manipulere hjernens vurdering af stimuli ved at krydre den med en bevidst positiv eller negativ indflydelse.

You need to be logged in to view the rest of the content. Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind