Hvorfor har vi sex?

HVORFOR HAR VI SEX

Reproduktion er et grundlæggende instinkt og måske for nogle svaret for på; hvorfor har vi sex . Vi er præ-programmeret til at have sex, fordi mennesket er drevet af instinktet til at overleve og reproducere. Men vi drives også af trangen til belønning. Belønning i dette tilfælde er nydelse. Nydelse er en manifestation af hjernens belønningssystem – summen af de elementer, som vi skønner ekstra gode for os. Men det er helt individuelt, hvordan du og jeg oplever den og søger den.

SEX OG NYDELSE

Hjernen aktiveres i forskelligt omfang og forskellige steder, alt efter hvilke nydelsesstimuli, der er til stede, og hvordan de opleves. En kvinde vil til tider opleve fuldt udbytte af seksuel nydelse, hvilket vi generelt identificerer som en orgasme, andre gange vil hun føle det i mindre grad. Der er endda en chance for, at hun af og til slet ikke får noget nydelse ud af samværet. 

Når manden spørger: ”Hvordan var sex for dig?” kan hun finde på at svare ”Hmm det er lidt svært at beskrive” ”Men kom du?” ”Det var dejligt…”.

You need to be logged in to view the rest of the content. Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind