LICHEN SCLEROSUS & SEX

Hud og vævsforandringer kan ses som hvide plamager, prikker, fortyndet eller fortykket hud ved vulva (fra klitoris og ned til omkring endetarmen og evt mellem ballerne).

Kønslæber kan viskes helt ud, de ligesom forsvinder som dug for solen. Lichen kan sidde på indersiden af de små kønslæber, så man næsten føler, at det sidder inden i skeden. Det kan sidde inde omkring urinrøret. Sygdommen kan sidde omkring klitoris, og der kan gro, næsten som et sejl, en plade ned fra klitoris placering og lukke af for skedens åbning. Vævet ned mod mellemkødet kan sprække og stå åbent.

Lichen kan give kløe, revner og arvæv.

Der kan tages en biopsi. Nogle gange er biopsien ikke helt klokke klar. Måske er området hvor biopsien er taget ikke generet eller lichen er ikke kraftig nok til at spores. Man skal helst ikke være behandlet med dermovat eller binyrebark inden testen tages.

Lichen Planus som er en anden sygdom er anderledes, den sidder mere oppe i skeden. Lægen kan se den ved at skedevæggen er meget rød.

Nogle kan fint have sex på trods af lichen sclerosus, andre sprækker i vævet. Er du i tvivl om du har lichen så læs artikel “Har jeg lichen?“. Alternativt gå direkte til “Jeg har lichen”

HAR JEG LICHEN SCLEROSUS?

Lichen sclerosus er en kronisk hudlidelse, hvor elastisk bindevæv bliver sart og deformt. Lidelsen viser sig som hvide plamager, fortykket og/eller tynd hud. Lichen findes både blandt mænd og kvinder, men hyppigheden er langt højere blandt kvinder. Begge køn kan dog mærke, at sexlivet kan blive påvirket af lichen sclerosus. Det påvirkede væv kan strække … Continue reading HAR JEG LICHEN SCLEROSUS?

JEG HAR LICHEN SCLEROSUS

Indtil nu findes der ingen god forklaring på, hvorfor lichen sclerosus opstår. Det kan gøre det svært at forstå, hvorfor man bliver ramt, og skal være generet af symptomer i dagligdagen. Gener som kan påvirke hverdagens aktiviteter herunder sex med penetration. LÆS: HJÆLPEMIDLER TIL LICHEN SCLEROSUS PROPS & PEARLS E-SHOP Nogle specialister ser lichen som … Continue reading JEG HAR LICHEN SCLEROSUS

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.