LICHEN SCLEROSUS & SEX

Lichen sclerosus – Lichen planus

Hud og vævsforandringer kan ses som hvide plamager, prikker, fortyndet eller fortykket hud ved vulva altså fra klitoris og ned til omkring endetarmen. Kønslæber kan viskes helt ud, de er ligesom forsvundet som dug for solen. Lichen kan sidde på indersiden af de små kønslæber så man næsten føler at det sidder inden i skeden. Lichen kan give kløe, revner og arvæv. Der kan tages en biopsi. Nogle gange er biopsien ikke helt klokke klar. Måske at oprådet hvor biopsien er taget ikke generet eller lichen er ikke kraftig nok til at spore. Lichen Planus sidder mere oppe i skeden. Lægen kan se det ved at skedevæggen er meget rød.

Nogle kan fint have sex på trods af lichen sclerosus, andre sprækker i vævet. Er du i tvivl om du har lichen så læs artikel “Har jeg lichen?”. Alternativt gå direkte til “Jeg har lichen”

HAR JEG LICHEN SCLEROSUS?

Lichen sclerosus er en kronisk hudlidelse, hvor elastisk bindevæv bliver stift. Lidelsen viser sig som hvide plamager, fortykket og/eller tynd hud. Lichen findes både blandt mænd og kvinder, men hyppigheden blandt kvinder er seks gange højere end hos mænd. Oftest er det huden omkring vulva og endetarmen, som er påvirket. Er skeden indsnævret eller er … Continue reading HAR JEG LICHEN SCLEROSUS?

JEG HAR LICHEN SCLEROSUS

Indtil nu findes der ingen god forklaring på, hvorfor lichen sclerosus opstår. Det kan gøre det svært at forstå, hvorfor man skulle blive ramt, samt hvordan man finder den bedste behandling. Nogle specialister ser lichen som en autoimmun lidelse. Altså en slags allergisk reaktion mod ens egen krop. Kroppen angriber i dette tilfælde rask hud … Continue reading JEG HAR LICHEN SCLEROSUS

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.