LICHEN SCLEROSUS & SEX

Lichen sclerosus – Lichen planus

Hud og vævsforandringer kan ses som hvide plamager, prikker, fortyndet eller fortykket hud ved vulva (fra klitoris og ned til omkring endetarmen og evt mellem ballerne).

Kønslæber kan viskes helt ud, de er ligesom forsvundet som dug for solen. Lichen kan sidde på indersiden af de små kønslæber så man næsten føler, at det sidder inden i skeden. Det kan sidde inde omkring urinrøret. Lichen kan give kløe, revner og arvæv.

Der kan tages en biopsi. Nogle gange er biopsien ikke helt klokke klar. Måske at oprådet hvor biopsien er taget ikke generet eller lichen er ikke kraftig nok til at spores. Lichen Planus sidder mere oppe i skeden. Lægen kan se det ved at skedevæggen er meget rød.

Nogle kan fint have sex på trods af lichen sclerosus, andre sprækker i vævet. Er du i tvivl om du har lichen så læs artikel “Har jeg lichen?”. Alternativt gå direkte til “Jeg har lichen”

HAR JEG LICHEN SCLEROSUS?

Lichen sclerosus er en kronisk hudlidelse, hvor elastisk bindevæv bliver stift. Lidelsen viser sig som hvide plamager, fortykket og/eller tynd hud. Lichen findes både blandt mænd og kvinder, men hyppigheden er langt højere blandt kvinder. Begge køn kan dog mærke at sexlivet kan blive påvirket af lichen sclerosus. Det påvirkede væv kan strække sig fra … Continue reading HAR JEG LICHEN SCLEROSUS?

JEG HAR LICHEN SCLEROSUS

Indtil nu findes der ingen god forklaring på, hvorfor lichen sclerosus opstår. Det kan gøre det svært at forstå, hvorfor man bliver ramt, og skal være generet af symptomer i dagligdagen. Gener som kan påvirke hverdagens aktiviteter herunder sex med penetration. LÆS: HJÆLPEMIDLER TIL LICHEN SCLEROSUS PROPS & PEARLS E-SHOP Nogle specialister ser lichen som … Continue reading JEG HAR LICHEN SCLEROSUS

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.