FÅ EN DIAGNOSE FOR SMERTER VED SEX

20% af de kvinder, der har besvaret spørgeskemaet: ”When Love Hurts”, har ingen diagnose på deres ubehag eller smerter ved sex, uagtet om generne sidder i maven, bækkenet eller kønsorganerne.

Det kan være frustrerende at leve med smerte og ubehag, når man ikke ved, hvad der er galt, eller hvornår det bliver bedre. Mange tilkendegiver, at de i første omgang tror, at generne vil gå over af sig selv. Andre prøver at kontakte deres læge for at få hjælp eller undgår helt lægen fordi de er generte eller bange for at undersøgelsen vil gøre ondt.

Det er ikke altid lige til at få stillet en diagnose. Problematikker eller sygdomme i maven eller bækkenregionen kan være svære at diagnosticere, selv for en professionel.

Mange får stillet en diagnose, men sker det ikke for dig, kan det skyldes, at praktiserende læge møder relativt få patienter med disse symptomer. Eller at videnskaben bag mange underlivsområder langtfra er fuldt udredt og dermed heller ikke er fuldt forstået.

Hvis en læge ikke har kendskab til en bestemt lidelse, kan det være, at du ikke får stillet de rigtige spørgsmål. Hvis du ikke oplever, at din egen læge kan diagnosticere dig, kan du bede om en henvisning til en gynækolog eller en hudlæge. Er dine gener muskulære kan du kontakte en uro-gynobs-fysioterapeut for at få udredt dine muskulære gener. 

For at forberede dig til besøg hos lægen kan du læse: Besøg lægen

Du kan også selv søge viden om underlivslidelser, så du kan forhøre dig, om lægen kan udelukke den givne sygdom. Læs Hvad skyldes min smerte?

Nogle kvinder få aldrig en diagnose på smerter ved sex

Ikke alle er så heldige at få en diagnose for smerter ved sex. Der er stadig områder, der skal undersøges, forstås og spørgsmål, der skal stilles.

Der er konstant efterspørgsel på ny viden, og den allernyeste forskning belyser det hidtil ukendte.

Desværre kan det være, at præcis din lidelse stadig mangler at blive beskrevet.

Det kan være rigtig svært at leve med smerter ved sex, når årsagen ikke er diagnosticeret. Det giver en overraskende stor trøst at vide, at ens smerte kan relateres til en bestemt problematik. Uden en diagnose kan det være svært at finde gode råd og erfaringer fra andre i samme situation.

Vi anbefaler, at mens du venter på at få en diagnose, at du fokuserer på det, du selv kan gøre for at støtte din krop i at have det bedst muligt. Det kan være afslapningsteknikker, reprogrammering af muskler eller ændringer i din livsstil. Find inspiration på denne hjemmeside. 

Husk også på, at nogle problemer er nedarvede. Spørg din mor eller bedstemor, om de kan genkende dine symptomer.

Læs mere under: HVad skyldes min smerte?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.