FÅ EN DIAGNOSE FOR SMERTER VED SEX

20% af de kvinder, der har besvaret spørgeskemaet: ”When Love Hurts”, har ingen diagnose på deres ubehag eller smerter ved sex, uagtet om generne sidder i maven, bækkenet eller kønsorganerne.

Det kan være frustrerende at leve med smerte og ubehag, når man ikke ved, hvad der er galt, eller hvornår det bliver bedre. Mange tilkendegiver, at de i første omgang tror, at generne vil gå over af sig selv. Andre prøver at kontakte deres læge for at få hjælp eller undgår helt lægen fordi de er generte eller bange for at undersøgelsen vil gøre ondt.

Det er ikke altid lige til at få stillet en diagnose. Problematikker eller sygdomme i maven eller bækkenregionen kan være svære at diagnosticere, selv for en professionel.

Mange får stillet en diagnose, men sker det ikke for dig, kan det skyldes, at praktiserende læge møder relativt få patienter med disse symptomer. Eller at videnskaben bag mange underlivsområder langtfra er fuldt udredt og dermed heller ikke er fuldt forstået.

Hvis en læge ikke har kendskab til en bestemt lidelse, kan det være, at du ikke får stillet de rigtige spørgsmål. Hvis du ikke oplever, at din egen læge kan diagnosticere dig, kan du bede om en henvisning til en gynækolog eller en hudlæge. Er dine gener muskulære kan du kontakte en uro-gynobs-fysioterapeut for at få udredt dine muskulære gener. 

For at forberede dig til besøg hos lægen kan du læse: Besøg lægen

Du kan også selv søge viden om underlivslidelser, så du kan forhøre dig, om lægen kan udelukke den givne sygdom. Læs Hvad skyldes min smerte?

Nogle kvinder få aldrig en diagnose på smerter ved sex

Du skal logge ind for at se resten af indholdet.Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.