Test din lyst til sex

Test din lyst til sex

Test din lyst til sex for at forstå og kende de forskellige faser i din seksuelle responscyklus. Med cyklusen forstås her; lyst, ophidselses og orgasmefasen. When Love Hurts tror på en cyklus af tre plateauer: lysten, ophidselsen og orgasmen, som hver især bidrager til seksuel nydelse. Alle tre faser bør påskønnes.

Dette er ikke nogen fancy, super avanceret videnskabelig test af din lyst til sex. Dette er blot et oplæg til selv-reflektion gennem spørgmål og svar.

LYSTFASEN

Lystfasen er når du oplever en lyst til at modtage seksuelle stimuli. I denne fase er du på udkig og ønsker at modtage stimuli, som du kan nyde godt af.

Brug følgende skala til at vurdere dine svar ud fra:

 • 0 = overhovedet ikke
 • 1 = knapt
 • 2 = noget
 • 3 = moderat
 • 4 = stærkt
 • 5 = fuldstændig
 1. Ønsker du at opleve seksuel nydelse?
 2. Ser du dig selv som et seksuelt væsen?
 3. Kender du din krops lystsignaler?
 4. Værdsætter du dine lystsignaler?
 5. Ønsker du at mærke seksuelle stimuli?
 6. Oplever du, at dine omgivelser responderer på dine lystsignaler?
 7. Reagerer du positivt, når du føler dig seksuelt stimuleret?

0-10 point: Det lader ikke til at du ikke har den store lyst til sex eller nærmere seksuel nydelse. Ved du, hvad der er årsagen? Det er en god idé at vide, hvad der afholder dig fra at ville opleve nydelsen. Hvis du først ved det, har du noget at arbejde med. Mange har glæde af at ændre deres forståelse af, hvad lyst er, og hvordan man opnår den. Lave en forventningsafstemning med sig selv.

Vi anbefaler, at du kigger videre i ”When Love Hurts”. Måske kan du finde noget, der kan hjælpe dig med at komme tættere på din lyst til sex eller seksuel glæde.

11-20 point: Du lader til at være i kontakt med din lyst, om end lidt sparsomt. Vil du gerne føle mere lyst for at få mere nydelse? Hvis du investerer i det, som du finder ophidsende, kan du bane vejen til mere nydelse. Det kan handle om at fokusere på mulighederne frem for begrænsningerne. Vi anbefaler, at du læser videre for at lære mere om nydelse, og hvordan du kan arbejde dig hen imod den.

21-35 point: Du lader til at vide, hvad du kan lide, og hvordan du kan lide det! Godt Gået! Du har højest sandsynlig en super forståelse for, at lyst i sig selv er dejligt og værd at glædes over. Vær stolt af dig selv, fordi du forstår at værdsætte lyst og oversætte det til nydelse.

OPHIDSELSESFASEN

Ophidselsfasen er når de seksuelle stimuli, som du modtager, begynder at gøre deres virkning. Du kan mærke i kroppen, at det er dejligt, og at du vil have mere.

Brug følgende skala til at vurdere dine svar ud fra:

 • 0 = overhovedet ikke
 • 1 = knapt
 • 2 = noget
 • 3 = moderat
 • 4 = stærkt
 • 5 = fuldstændig
 1. Hvis du oplever seksuelle stimuli, bliver du så mentalt ophidset?
 2. Sætter du pris på seksuelle stimuli, og hvordan de føles?
 3. Er du overbevist om, at sex er smertefri?
 4. Oplever du fysisk ophidselse og vellyst?
 5. Kan du lide og nyder du at være seksuelt tændt?
 6. Oplever du glæde ved ophidselse, også selvom du ikke opnår orgasme?

0-10 point: Det lader til, at det “at blive tændt” kan være svært eller måske endda ubehageligt. Det kan være, at du ikke oplever, eller at du ikke ønsker, at blive ophidset, fordi det gør dig utilpas. Det er en god idé at kigge på, hvorfor det kan være. Prøv at forestille dig måder at føle ophidselse på, der kan forbindes med noget positivt. Tænk på en berøring, der kan ophidse dig på en dejlig måde, en berøring der får dig til at ville have mere. Husk at anerkende din indsats og sæt pris på selv små øjeblikke af nydelse.

Populærkulturen har skabt et billede af den sexhungrende, lystfulde kvinde, der er villig til hvad som helst. Det er ikke nødvendigvis sådan, virkeligheden ser ud.

11-20 point: Det lader til, at du bliver tændt – men at du måske mangler det sidste, for at kunne give dig fuldt hen. Det lader til, at du oplever ophidselse, men også til at der er plads til at ophidselsen må fylde mere. Det er dig, der sætter barren for hvad der skal til for at du føler dig rigtig tændt. Det er fint, hvis du har lyst til at opleve at være endnu mere opstemt.

Og der er mulighed for det:

Du kan vælge at fokusere på, hvad der skal til, for at du bliver mere tændt. Det er vigtigt en gang imellem af værdsætte situationer for hvad de er, og ikke tro at mediernes billede af seksualitet er målet. Forhåbentlig vil du også kunne værdsætte, at du føler en seksuel ophidselse og har evnen til at blive tændt.

21-30 point: Det lader til, at du har den fulde forståelse af, hvad du tænder på, og du værdsætter den måde, din krop reagerer på. Hænderne over hovedet – du har noget at være glad for!

ORGASMEFASEN

Det er almindeligt at forbinde afslutningen af den seksuelle aktivitet, sammensmeltning af fysisk og psykisk outcome med orgasmen. Orgasmen er nydelsens sidste sprint. Den opleves forskelligt og individuelt hvad angår både frekvens, styrke og udtryk.

Brug følgende skala til at vurdere dine svar ud fra:

 • 0 = overhovedet ikke
 • 1 = knapt
 • 2 = noget
 • 3 = moderat
 • 4 = stærkt
 • 5 = fuldstændig
 1. Oplever du orgasme?
 2. Er du glad for at opleve orgasme?
 3. Er sex uden orgasme stadig ’god’ sex?

0-5 point: Hvad er en orgasme? Medierne vil afbilde orgasmer med den ikoniske knugede hånd, vilde skrig og kropsrystelser efterfulgt af kollaps i afslapning og udmattelse. Sådan er langtfra alle orgasmer. Du skal forholde dig til din egen krop og gøre op med hvad en orgasme er for dig. Det kan være, at du ikke oplever lyst og ophidselse og derfor heller ikke oplever orgasme.

På baggrund af dit forhold til ophidselse, lyst og sex kan du overveje, hvorfor du ikke oplever orgasme og forholde dig til, hvad der for dig kan opleves som tilstrækkeligt til at give nydelse. Mange har glæde af at afstemme forventninger til orgasmer med deres egen orgasmeoplevelse, fx at du glemmer alt omkring dig og mærker en indre fred brede sig. Husk at nyde de små øjeblikke og påskønne den tid, du investerer i at lære at nyde din seksuelle proces. Hvis du er gennemgået en forandring i livet, så er du måske nød til at gøre op med hvordan det var engang og finde nye veje.

6-9 point: Nogle gange, en slags, tror det nok? Det lyder, som om at du oplever en slags orgasme, og at du samtidig forestiller dig, at du ikke får fuldt udbytte af den. Prøv at se det som, at det, du oplever, i sig selv er dejligt, og at du ikke behøver at jagte ideen om den vilde, dramatiske orgasme. Hvad vil bringe dig nærmere den type orgasme, du ønsker? Glæden ved orgasme øges, når du er modtagelig for de stimuli, du oplever, og at du samtidig nyder alt det, der sker, som ophidser dig.

10-15 point: Heldige dig! Det lyder, som om at dine forventninger til orgasme er (eller er meget tæt på at være) på højde med, hvad du ønsker. Påskøn aftalen mellem din krop og dine forventninger. Fejr dig selv og din lyst til sex.

EFTER TEST DIN LYST TIL SEX

Testen test din lyst til sex er jo lidt for sjov, men måske har den alligevel hjulpet til at reflektere over din egen lyst til sex. Ønsker du at komme videre herfra og er der noget du gerne vil arbejde mere på kan vi anbefale dig at læse Få mere ud af sex eller se på hjælpemidler som en vibrator til at øge forbindelsen mellem hjerne og underliv.