ARVÆV OG SMERTER VED SEX

Arvæv og smerter ved sex kan meget vel være forbundet. Arvæv kan være hårdt og ufleksibelt og dermed forårsage smerter ved sex. Der er meget, du selv kan gøre for at bidrage til et blødt og fleksibelt ar. Under finder du en række anvisninger, som måske kan hjælpe dig til at blødgøre dit arvæv og smerter ved sex kan undgås.

Dit ar skal være helet og infektionsfri, før du begynder at bearbejde det. Spørg din læge, om det er klar til at blive håndteret. 

Fugt & Pleje 

Vi anbefaler, at du nærer dit ydre arvæv. Det kan du gøre med olie, creme eller andet. Vi har god erfaring med vores egen Vulva Lip Balm. Den består af økologisk sheasmør og hampeolie, ingredienser der både plejer og beskytter huden. 

Hvis du oplever at dit vaginale arvæv skal tilføres fugt, og du ikke ønsker at bruge hormoner, kan du tale med din læge om at anvende den hormonfri  Replens. Oplever du tørhed som genere arvæv og smerter ved sex, så prøv en silikonebaseret glidecreme

Bearbejd dit arvæv og smerter ved sex undgås

I det følgende kan du finde inspiration til at tale med din læge om hvordan du bearbejder dit arvæv og smerter ved sex på den måde måske undgås. Øvelserne er ikke konkretiseret i forhold til tid, styrke og gentagelse. Din læge kan bedre tage udgangspunkt i din særlige situation. 

Nogle ar er stramme diagonalt, andre er stramme i dybden. Nogle sidder udvendigt og andre indvendigt. Brug alene de øvelser, som du og din læge finder relevante.

Udvendigt arvæv 

Større ar

Større ar kommer typisk efter et kejsersnit eller andre operationer over kønsbenet.

De lange, strygende bevægelser

Stryg hen over arret fra venstre mod højre cirka 20 gange. Når du har vænnet dig til dét, så gå lidt dybere og gentag. Dernæst følger du fremgangsmåden, blot i modsat retning.

Denne øvelse vil øge blodcirkulationen og fleksibiliteten i vævet.

Ønsker du at få støtte fra et hjælpemiddel, er Herskiers One Tool god til at komme i dybden. Herskiers One Tool er et ergonomisk arbejdsredskab, som kan bruges til at strække og løsne stramt væv.

De cirklende bevægelser

Gør cirklende bevægelser i arrets længde – fra venstre mod højre. Begynd overfladisk. Gentag øvelsen fra højre mod venstre. Næste gang går du lidt dybere og fortsætter på denne måde. Herskiers One Tool kan også her være et godt hjælpemiddel, hvis du ønsker.

Vær varsom. Herskiers One Tool er mere effektiv, end man måske umiddelbart vil tro.

Arvævsløft

Begynd i den ene ende af arret og løft det ud. Få fat i noget af det underliggende væv – ikke kun overhuden. Hold det i cirka 30 sekunder og mærk, om det giver sig lidt.

Nulr et ar

Løft arvæv og nulr det mellem fingrene.

Stræk på langs

Sæt fire fingre i den ene ende af dit ar og brug tommelfingeren i den anden ende til at strække ud med i nogle få sekunder. Stræk. Slap af og stræk igen. Gentag øvelsen fra den anden side.

Små ar

Nogle gange sidder der arvæv ved indgangen til vagina eller i mellemkødet.

Nulr et ar

Du kan forsigtigt nulre arvævet ved at have én finger i vagina og én på ydersiden. Som hvis du skal løsne en ujævnhed på en guldkæde, løsner du vævet mellem fingrene. Massage stimulerer blodcirkulation og nervebaner samt løsner hård muskelhinde.

Det kan lyde mærkeligt, men fingre kan godt føles ru og irriterende på vævet. I det tilfælde er det godt at benytte en glidecreme, creme, fingertutter eller en vibrator alt efter hvor sart væv man har.

Arvæv på klitoris

Du skal logge ind for at se resten af indholdet.Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.