TØRRE SLIMHINDER OG SEX

Tørre slimhinder og sex kan være en træls kombi. Det kan bevirke at samleje er ubehageligt, du kan sprække og have smerter i mange timer efter. Uagtet om du er seksuelt aktiv eller ikke, er der tiltag, du kan gøre.

Hvis du er i tvivl, om du har tørre slimhinder – eller ønsker du at læse, hvad du kan gøre for at lindre symptomerne, så læs HJÆLP TIL TØR SKEDE

TØRRE SLIMHINDER OG SEX

SINGEL & TØRRE SLIMHINDER

At have tynde og sarte slimhinder behøver ikke nødvendigvis at afholde dig fra at være seksuelt aktiv. Du kan pleje din hud, så den bliver stærkere, du kan beskytte din hud, så den ikke er så udsat. Generelt set: jo mere du holder gang i slimhinde, væv og hud, jo bedre er det.  

NYD DIG SELV

Sæt x for sex i kalenderen. Tænk på at have sex med dig selv et par gange om ugen. Du vil have godt af at få god blodcirkulation i området. Dine nerver i dit underliv vil blive tændte og sende beskeder til hjernen om, at kroppen nu satser på dette område. Området i hjernen bliver stimuleret og måske sendes der små huske beskeder tilbage til underlivet.

Hvem ved, hvad der kan ske når kontakten bliver forstærket. Brug vibrator til at øge blodcirkulationen. Se natbordsvenligt udvalg her.

SPRÆKKER VED SEX

Hvis du nemt sprækker, er det rigtig godt at fortælle en potentiel partner, at vedkommende skal passe godt på dig, at I skal bruge glidecreme, godt forspil, kort seance, evt undervejs er nød til at improvisere lidt for eksempel ved at holde en hånd imellem jer eller brug PainBuffer. Til gengæld lover du at sige til, hvis det gør ondt. Lær at bruge det dybe åndedræt  til at spænde godt af, eller benyt et dilator sæt hvis du skal lære at slappe af eller arbejde på vævets elasticitet.

SILIKONEBASERET GLIDECREME I HÅNDTASKEN

De gode silikone baserede glidecremer lugter, klister og smager ikke. Jo mere silkeblød den er, jo bedre. Props & Pearls har god erfaring med Lubrasilk. Du starter med at påføre noget på din partner på den måde kan det bedre fordeler sig op i skeden. 

Læs mere om silikonebaseret glidecreme i HJÆLP TIL TØRHED I SKEDEN

KORT OG GODT

Vær sikker på, at I begge er super klar, før I starter på samleje. På den måde tager det ikke så lang tid for jer at nå et klimaks. Nås det ikke, før I må afbryde, så husk, at ingen mand er endt på skadestuen for en manglende udløsning. Stop eller brug andre metoder til at nå et klimaks. 

Læs Penetration har ingen vetoret 

HORMONFRI HJÆLP TIL SLIMHINDERNE

Er en glidecreme ikke tilstrækkelig hjælp, kan det være at du skal støtte slimhinderne ved at bruge en hormonfri-gel. Det kan være slimhinderne bare har brug for en håndsrækning i en måned eller to for at booste slimhinderne igen. Gelen kan være Replens, som benyttes hver 3 dag. Replens afgiver fugt over 72 timer. Efter cirka 72 timer udstødes de gamle slimhindeceller og nye kommer frem til en ny omgang fugt. Tal med din læge om hvilket produkt som er bedst i dit tilfælde. Replens kan købes her.

I PARFORHOLD

Overstående er også relevant, når man er i et forhold. Har du sprunget over så lyn skim om der er noget du kan bruge.

BRUG EN HJÆLPER

At bruge en silikonebaseret glidecreme vil skåne din hud og vaginale væg fra smerte og ubehag. Ingen af jer optager silikonen. Påfør den i første omgang på din partner, fordi den vil fordele sig bedre i vagina. Når du ved at den virker og du ikke har noget at bekymre dig om, kan du påføre lidt på dig selv, hvis du forbereder et overraskelses angreb. Props & Pearls har god erfaring med Lubrasilk.

VÆR ÆRLIG

Hvis du er i et forhold, er du nødt til at inddrage din partner i, hvordan du har det. Når sex gør ondt, er det vigtigt, at du fortæller det. Små ar vil ikke gøre sex bedre. Du skal passe på dig selv og din krop i væste tilfælde beslutter kroppen sig for hvad der er muligt. Hvis den beslutter sig for no-go penetration, så kan den lukke bækkenbundsmusklerne i, så der ingen mulighed er for at komme ind.

VÆR KLOG

Brug lidt tid på at finde ud af, hvad der virker for jer som par. Afprøv, om det hjælper dig at have et kort eller langt forspil. Forspillet kan ligge i din fantasi, det behøver ikke at involvere jer begge. På den anden side – måske har du netop brug for kys og kærtegn for at blive tilstrækkeligt ophidset. Det ved du bedst selv. Skeden er dog lavet sådan, at den skal bruge noget tid på at blive klar, lige som en mand og en rejsning. Det punkt kan ikke springes over.

I kan også forsøge jer med forskellige stillinger. Hvis du sidder overskrævs kan du bedre styre bevægelsen. Tal med din partner om, hvad der foretrækkes på en smertensdag – hånd eller mund. Brug jeres fantasi og udnyt, at I er to.

Læs: I et parforhold

Find inspiration i The Love Bit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.